Cum alegi masura potrivita pentru casca de motocicleta: Ghid util

Cum alegi masura potrivita pentru casca de motocicleta: Ghid util

 

O casca pentru motocicleta, scuter, bicicleta sau alte tipuri de mopede nu ar trebui sa lipseasca din echipamentul de protectie al niciunui iubitor pe doua roti! Aceasta nu doar ca este obligatorie, fiind ilegal sa mergi cu motocicleta pe drumurile publice fara purtarea ei, insa este un element cheie pentru siguranta ta, deoarece te poate salva din numeroase situatii pe care nu le poti prevenii! 

 

Pentru a te bucura de drumuri lungi, palpitante si in siguranta cu motocicleta ta, fie acestea pe strazile orasului sau in drumetiile catre munte sau mare, iata cum alegi masura potrivita pentru casca de motocicleta, care sunt tipurile de casti din care poti alege in functie de cerintele si dorintele tale si care sunt sfaturile practice de luat in calcul pentru calatoriile fara griji pe doua roti!

 

Care sunt tipurile de casti pentru motocicleta?

 

Exista motociclete versatile, puternice, moderne sau vintage, sportive sau de oras, astfel incat fiecare persoana, indiferent de gusturile, cerintele sau dorintele sale, poate gasi pe piata categoria ideala de motocicleta, modelul irezistibil si aspectul perfect! 

 

Motocicletele pot fi „Naked” sau Standard - pentru plimbarile de oras, Cruiser, Chopper, motociclete sport si chiar cele Endurro, pentru sporturi extreme si terenuri accidentate. Cu toate acestea, indiferent de motocicleta pe care o vei alege, casca de protectie trebuie sa fie pe masura! Asadar, iata care sunt caracteristicile importante despre principalele tipuri de casti!

  • Casca „Integrala” - ofera cel mai înalt grad de protectie deoarece reuseste sa acopere tot capul. Este o casca ideala pentru persoanele entry-level si cele experimentate deopotriva deoarece siguranta ar trebui sa fie intotdeauna pe primul loc!

  • Casca „Flip-up” - este o casca modulara ce ofera protectie si confort de grad mediu. Este excelenta pentru persoanele care calatoresc in oras si la viteze moderate.

  • Casca „Open face” - asemeni numelui, aceasta casca acopera doar o parte din cap, neprotejand fata si barbia. Poate fi folosita la viteze mici sau medii. La viteze mari vei simti disconfort la nivelul fetei din cauza lipsei vizorului.

  • Casca „Cross Enduro” - este o casca special conceputa pentru motociclete sportive off-road. Acestea protejeaza cu strictete capul si ofera pilotului un camp vizual largit, fiind perfecte pentru sporturile extreme de pe terenurile accidentate, off-road sau forestiere.

  • Casca pentru copii - este de dimensiuni reduse, potrivita pentru capul copiilor, oferind un grad ridicat de protectie si confort.

 

Cum alegi marimea potrivita pentru casca de motociclist?

 

Alaturi de plaja extinsa de modele ale castilor de motociclete, trebuie sa stii cum sa alegi corect marimea pentru aceasta, astfel incat sa nu iti fie incomoda in timpul mersului, sa iti ofere protectie, siguranta, confort si un camp de vizualizare corespunzator. Asadar, pentru a investi intocmai in casca potrivita pentru nevoile tale, afla cum poti alege corect marimea acesteia!

 

Circumferinta capului

Castile pentru motociclete au marimi internationale, asadar iti va fi usor sa alegi marimea potrivita printr-o simpla masurare a circumferintei capului. Poti masura capul cu un centimetru moale sau cu o ata pe care o intinzi ulterior pe masa si o masori cu ajutorul ruletei. Pentru a afla intocmai circumferinta capului, centrimetrul sau ata trebuie sa se afle deasupra urechilor si la 2 cm deasupra sprancenelor.

 

Probeaza casca

Casca trebuie intotdeauna incercata inainte de a iesi la drum cu aceasta, pe motocicleta. Chiar daca ai achizitionat-o fizic sau online, este necesar sa o probezi. Stii ca ai ales produsul potrivit pentru atunci cand casca sta fixa pe cap, nu aluneca si nu te incomodeaza cand misti capul dintr-o parte intr-alta.

 

Campul vizual

Fiecare model de casca ofera un anumit camp vizual. Bineinteles, toate sunt concepute special pentru calatorii sigure, placute si cu vizibilitate corespunzatoare, insa o casca de tipul „Open Face” va avea un camp vizual mai mare, spre deosebire de o casca „Integrala”. Cu atat mai mult, atunci cand porti casca, aceasta nu ar trebui sa micsoreze inconfortabil campul tau vizual, iar in cazul in care acest lucru apare, atunci casca ar putea fi prea mica sau prea mare.

 

Verifica tabelul de marimi

Majoritatea magazinelor de specialitate, fie acestea online sau fizice, pun la dispozitie un tabel de marimi care te va ajuta sa faci decizia corecta. Este foarte important sa tii cont de informatiile regasite in magazin, dar si de circumferinta capului tau. Astfel:

  • XS - 53-54 cm,

  • S - 55-56 cm,

  • M - 57-58 cm,

  • L - 59-60 cm,

  • XL - 61-62 cm,

  • XXL - 63-64 cm.

 

Sfaturi pentru alegerea perfecta a unei casti de motocicleta

 
  • Evita chilipirurile si cauta intotdeauna castile ce asigura standardul legal de siguranta si confort.

  • Poate nu este paleta ta de culoare favorita, insa este indicat sa alegi o culoare deschisa pentru casca si usor de observat in trafic.

  • Chiar daca stii deja circumferinta capului tau si masuratorile din tabel se potrivesc, este foarte important sa probezi casca.

  • Daca esti entry-level, atunci ghideaza-te catre o casca „Integrala”, full-face.

  • Daca te afli intre doua marimi, comanda marimea mai mare dintre cele doua, insa asigura-te ca o probezi inainte de a pleca la drum.

  • Alaturi de casca, nu te urca niciodata pe motor fara intregul echipament de protectie!

 

Asadar, casca este indispensabila, indiferent de tipul de motocicleta: Naked, Cruiser, Chopper, Sport, Scuter sau alte tipuri de mopede, asa ca nu porni niciodata la drum fara aceasta piesa esentiala, alaturi de restul echipamentului de protectie! Pe bikermag.ro vei gasi o gama extinsa de accesorii si piese esentiale moto, dar si intregul outfit de protectie pentru drumuri mereu sigure, confortabile si placute!

Suport clienti Luni-Vineri 10-18, Sambata 10-14, Duminica inchis

0726321604 office@bikermag.ro
92735-9147-000000000000000000000000-7b2df061f6466307d4ca7813fabdb293

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!