Foloseste codul "PASTE15" si beneficiaza de 15% extra reducere pentru orice produs din brandurile AXXIS, MT Helmets, BELL, 4SR, HJC, Caberg, Quad Lock, Seventy Degress, IXON, SECA, MOTO ID si Ram Mounts  

Tipuri de casti moto: Cum alegi modelul in functie de nevoi

Tipuri de casti moto: Cum alegi modelul in functie de nevoi

Calatoriile cu motocicleta ofera intotdeauna experiente unice si amintiri cum nu mai exista altele, fie acestea pe drumurile publice ale orasului, pe autostrazile ce gonesc catre mare sau munte sa chiar pentru aventurosii care prefera sporturile extreme moto. Chiar daca mergi solo cu motocicleta sau ai intotdeauna un partener de nadejde, tine minte ca este foarte important ca atat tu, dar si pasagerul, sa purtati echipament de protectie, casca fiind una dintre cele mai importante accesorii care poate salva vieti!

 

Asadar, chiar daca te pregatesti de prima ta calatorie cu motocicleta sau ai deja experienta drumului, iata de ce este casca moto importanta, care sunt tipurile de casti pe care sa le iei in considerare si cum alegi modelul potrivit in functie de nevoile tale si ale pasagerilor!

 

Care sunt avantajele unei casti moto

  • Siguranta. Una dintre cele mai cunoscute avantaje pe care le ofera casca moto pilotilor si pasagerilor este siguranta de care acestia se bucura in timpul mersului. Casca moto reduce semnificativ riscurile unor accidente grave.

  • Reducerea zgomotului produs de vant. Purtarea unei casti de protectie atunci cand pilotezi motocicleta te va ajuta sa reduci zgomotul produs de trafic si de vant. Cu atat mai mult, casca te poate feri de arsurile provocate de soare sau de pielea uscata ce poate aparea in urma expunerii indelungate la vant puternic.

  • Iti ofera o vizibilitate mai buna. Castile care au protectie iti ofera o vizibilitate mai buna pe drum deoarece fata ta este protejata de contactul direct cu vantul puternic, praful, poluarea, gazele si alte insecte, alaturi de celelalte obiecte, frunze sau lucruri care iti pot ingreuna drumul pe motocicleta.

  • Te protejeaza de vreme rea. Soarele si vantul puternic sunt doar doua dintre fenomenele meteo ce pot cauza un drum cu peripetii. Casca te va proteja de ploaie, furtuni de praf si zapada, desi tine minte ca nu este recomandat sa conduci motocicleta pe vreme nefavoritabila, cu temperaturi foarte mici si carosabil inghetat.

  • Nu te incomodeaza parul. Daca ai parul lung, atunci cu siguranta acesta te va incomoda in cazul in care nu vei purta casca. Din cauza vantului, parul se va misca dintr-o parte in alta, atingandu-ti fata sau ochii, creandu-ti deci disconfort in timpul mersului.

 

Cum alegi casca moto potrivita?

Castile moto, asemeni intregului echipament de protectie pentru motocicleta, trebuie ales in functie de anumite criterii, precum: tipul de motocicleta: Standard sau Naked, Chopper, Enduro, Cruiser, Sport, tipul de casca, varsta pilotului sau a pasagerilor, traseul parcurs, vremea etc. Indiferent daca achizitionezi casca dintr-un magazin fizic sau unul online, asigura-te ca o probezi inainte de a pleca la drum si fii sigur ca este intocmai echipamentul de care ai nevoie!

 

Tipul de casca

  • Castile Full Face - sunt printre cele mai raspandite tipuri de casti, oferind protectie foarte buna si confort in timpul mersului. Acestea reduc zgomotul provocat de vant si trafic si protejeaza in intregime capul.

  • Castile Open Face - ofera o vizibilitate foarte buna, insa nu protejeaza barbia pilotului sau a pasagerilor.

  • Castile Flip-up - sunt foarte indragite de tineri si in special de persoanele care prefera scuterul in defavoarea motocicletei. Sunt intalnite in special in oras.

  • Castile Braincap - sunt frecvent intalnite la persoanele care conduc Chryslers sau alte tipuri de motociclete vintage, semanand foarte mult cu cele Flip-up. Castile acestea nu protejeaza chipul de vant, insecte sau praf.

  • Castile Adventure - ofera un grad mediu de protectie si confort, fiind potrivite pentru drumurile scurte si neaccidentate.

  • Castile Motocross Enduro - ofera un grad mare de protectie, fiind utilizate cu precadere in competiile extreme moto sport ce au loc off-road, in padure si pe terenuri accidentate.

 

Tipul de activitate

Un alt criteriu pe care trebui sa-l iei in considerare inainte de a investi in casca tine de modul in care vei folosi motocicleta. De exemplu, pentru drumetiile de oras poti alege un echipament mai light, alaturi de casti precum cele Adventure, Flip-up sau Open Face. Pe de alta parte, pentru drumetiile lungi, din afara orasului, sunt recomandate in special castile Integrale si cele Open Face, cu echipament de protectie „heavy duty” si un bagaj multifunctional si incapator.

 

Marimea castii

Marimea castii este, de asemenea, extrem de importanta. O casca prea mare sau prea mica iti poate micsora campul de vizibilitate, oferindu-ti un grad scazut de protectie si confort. Probeaza intotdeauna castile noi inainte de a pleca intr-o calatorie cu motorul si tine cont de dimensiunile oferite pe eticheta acestora.  Marimea castii este influentata si de varsta pilotului sau pasagerilor, existand totodata si casti pentru copii.

 

Culoarea castii

Chiar daca la prima vedere ti se pare un criteriu fashion, o casca colorata intr-o paleta cromatica pigmentata: verde, rosu, galben, albastru, lila etc, este recomandata in trafic, in defavoarea celor gri sau negre. Castile colorate sunt mai usor de observat mai ales pe drumurile aglomerate, soferii putand sa anticipeze venirea ta.

 

Fie ca esti pilot moto sau pasager, ia in considerare sfaturile oferite si alege intotdeauna o casca potrivita pentru cerintele si nevoile tale. Bucura-te de drumuri lungi, palpitante, confortabile si in siguranta!

Suport clienti Luni-Vineri 10-18, Sambata 10-14, Duminica inchis

0726321604 office@bikermag.ro
92735-9147-000000000000000000000000-7b2df061f6466307d4ca7813fabdb293

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!